23 Mayıs 2013 Perşembe

Tuval'in yolculuğu: Beden

Asırlardır insanoğlu resmetme tutkusunun önüne geçemedi, her boya izinde, her figürde daha da kamçıladı bu tutkuyu. Yüzyıllar yüzyılları geçmek için uğraştıkça, akımlar akımlara kıskançlık ve imreniş besleyerek daha ilerletmeye yönelik tavırlar ile yaklaştılar resim sanatına.

Değişmeyen tek şey insanın resim tutkusuyken, boya yapım teknik ve malzemeleri, fırçalar, manzaralar, ele alınan konular hep değişti. Tabi bunca teferruatlı bir oluşum içindeyken sanatçı, çığır açacak şekilde ufkunu genişletme çabasına da her zaman sahip oldu. Lascaux ve türevlerindeki duvar, deriye döndü, ağaç kabuklarına, yassı taşlara, papirüse kağıda ve sonunda özel işlemler ile gerilen kumaşa dönüştü yani tuval adını aldı.

Uzun zaman bu şekilde ilerleyen resim sanatının evi, artık çağımızın yeni arayışları içerisinde kendine başka bir yer bulma çabasındayken, Corina Olaru ve Manuela Vulpescu bu evi, tarihsel ve gelecek bağlamında inşa etmeye çalışmış ve büyük ölçüde başarılı da olmuşlar. İnşa ettikleri bu evi Swarte bünyesinde şekillendirmiş ve insan bedenini kullanarak 1 metre karelik sentezlenmiş sanat eserleri ortaya çıkarmışlar, çalışmalarını takip etmek isterseniz; SWARTE
















0 yorum:

Yorum Gönder

Tema resimleri sndr tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2011 Maddenin Sanat Hali, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena