15 Mayıs 2013 Çarşamba

Podyumların çocuk ruhu: Agatha Ruiz de la Prada


İspanya'nın sanat ve tasarım alanına kattığı zenginliklerin tartışılmaz olduğunu hepimiz biliyoruz. Dünya moda ve tasarım alanında boy gösteren bir çok ünlü şirketin kaynağı İspanya. Hem coğrafyası, hem kültürü ile aşık olunabilecek niteliklere sahip bu güzel ülkenin, çocuk ruhlu tasarımcısı Agatha Ruiz de la Prada ile sizleri tanıştırmak istiyorum. 

Eğlenceli ve çocuksu tasarımları ile podyumları şenlendiren Agatha, 1960 doğumlu gencecik(!) bir moda tasarımcısı, gencecik(!) yaşının yansımalarını her daim podyumlarda bizler ile paylaşmasıyla görsel dünyamıza renk katan biri. 

Agatha'nın tasarımlarını gördüğümde ve İspanyol kökenli olduğunu duyduğumda hiç şaşırmadım diyebilirim, keza İspanya'nın sanat dünyamıza kattığı sanatçılarına göz atınca, İspanya topraklarında insanın bilinç dünyası böyle şekilleniyor diye düşünmeden edemiyor insan. Salvador Dali, Pablo Picasso, El Greco, Diego Velazquez, ve Francisco Goya ve daha niceleri. İspanya'nın renkli kültürü, sanatçının eser yaratma sürecinde de en büyük ilham kaynağı olduğu kesin. Örnek aldığım maniyerist, kübist, sürrealist, romantik ve barok dönem sanatçılarının en bilindik eserlerine göz atınca eminim ki siz de benim gibi hissedeceksiniz, öyleyse hemen ustalar kuşağına göz atalım. :) 


Örneklerin de yardımı ile, İspanya'nın sanat alemine yarattığı katkıları biraz olsun anladıktan sonra asıl konumuz olan Agatha'nın çocuksu tasarımlarına daha net bir gözle bakabileceğiz. Her bir eserinde romantik etkiler taşıyan ve çocuk kıyafetlerini andıran tasarımları ile renkli bir dünya yaratan Agatha, çiçekler, gökyüzü, ay, gibi imgeleri en sade, en yalın ama en çoşkulu hali ile kıyafetlere aktarmayı başarmış. 

Moda dünyası bu çizginin çok dışında iken bu tarz tasarımlar ile alkış toplamak, yüzyılımız adına büyük bir başarı değil de nedir? Öyleyse bu güzel başarının görsel hazzını daha da yaşamak için sizleri altta ki linke alalım. 


                                 

0 yorum:

Yorum Gönder

Tema resimleri sndr tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2011 Maddenin Sanat Hali, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena